5 saker att vänta på din första DIY -rundtur

Om du är en vanlig läsare av ReverbNation -bloggen eller bara är en erfaren musiker, vet du redan hur obehaglig turné kan vara för musiker på alla nivåer. Men det finns något unikt och berättelsesvärt när ett ungt band ger sig ut för att spela en turné som de bokade själva för första gången. DIY -turné är brutalt arbete men är också den typ av saker som förvandlar oerfarna musiker till självsäkra artister. För unga och oerfarna, här är fem saker du kan förvänta dig på din första DIY -turné:

Liten eller ingen lön

Jag vet jag vet. Det handlar inte om pengar, eller hur? Ja, men pengar är viktiga för saker som att köpa mat och fylla på din bensintank på turné. Du kan ha tur med pengar på din första DIY, men oddsen är att du inte kommer att göra det. Platser är också företag, inte bara byggnader med coola namn som vill hjälpa nya band att uppfylla sina drömmar. De flesta mindre arenor betalar band ett belopp som beror på hur många människor de tar med sig genom dörren. Om du inte tar med folk till dina shower på din första turné, kommer du inte att tjäna mycket pengar. Men snarare än att låta detta avskräcka dig, är det bäst att spara pengar i förväg och se turnén som en investering mer än någonting annat.

Tomma rum och tveksamma lokaler

Om det här är första gången du turnerar, bör du räkna med att spela var som helst så att du kan få såväl sparsamma shower. Det här är hela delen “betala dina avgifter” för att bygga en musikkarriär, och pojke är det inte för alla. Att köra hela dagen för att spela för ingen kan vara förkrossande, men om du väntar med att turnera tills du har garantier för fullspäckade shower, kan du vänta för alltid. Och så finns det musikställen. O oerfarna band spelar vanligtvis arenor som kaféer, samhällscentra, DIY -arenor och, ja, någon plats som inte är cool eller populär nog för att få in hårt följda musiker. Ja, det kan vara grovt, men det kan också vara otroligt roligt med rätt inställning. Förvänta dig inte mycket när det gäller ljudkvalitet på dessa platser.

Mindre än perfekta sovplatser

Om du eller en bandkamrat spolas med kontanter kan du förmodligen svänga ett hotellrum på turné varje kväll. Men att betala för boende blir dyrt riktigt snabbt, och de flesta nya band kommer inte att kunna svänga det. Det betyder att du förmodligen måste sova på några tuffa platser –– din bil, ljudkilleens vardagsrum, etc. DIY -turné är en ung människas spel –– wow, jag låter otroligt gammalt och säger att––, så gör säker på att förvänta dig mycket mindre sömn än du är van vid att få innan du ger dig ut.

Ovärderlig inspiration och erfarenhet

DIY -turnéer är i princip en rättighet för nya band. Det ger musiker erfarenhet inte bara av att spela musik utan också att interagera med fans och chansen att knyta nya relationer inom musik som kan vara livet ut. Det är det bästa och värsta i världen samtidigt och kan tydligt och snabbt berätta om musik är något du verkligen vill göra med ditt liv. Det du betalar för med pengar och tid och frustration får du tiofaldigt tillbaka i minnen och livserfarenhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *