5 sätt att komma tillbaka till att göra musik

Att skapa musik är något som är mycket givande och katartiskt för de flesta musiker, men det betyder inte att det är lätt att göra. För vissa ökar trycket från familjens och icke-musikaliska karriärer långsamt ut musikprioriteringar tills det inte finns några resurser kvar att ägna åt det. Andra går tillbaka från musiken på grund av de medfödda och oundvikliga utmaningarna som följer med den. Om du är någon som har tagit en paus från musiken och vill komma tillbaka i saker och ting, finns det saker du kan göra för att göra det till en del av ditt liv igen. Här är fem tips:

1. Definiera vad du vill göra som musiker

Det första du ska göra är att definiera vad du vill få ut av att göra musik. Att definiera stora mål du har för dig och din musik är avgörande för att skapa de mindre dagliga uppgifterna och rutinerna som du måste ställa upp för dig själv för att komma igång igen. Var inte rädd för att drömma stort här, men du måste vara specifik. Om ditt mål är att bli undertecknad av en stor etikett till exempel, försök bryta ner vad du hoppas att signerat kommer att ge dig: fler fans, kritikerros, ekonomiskt stöd, etc.

2. Sätt upp musikaliska mål varje vecka

När dina stora mål är definierade är det dags att skriva ner rimliga veckovisa uppgifter och ett schema för att göra musik som du faktiskt kan hålla dig till. Om du har stora mål att göra ett album eller öva på en ny uppsättning för turné, är ett bra sätt att få det gjort, särskilt om du är upptagen, att arbeta mot ett mål ett par ägnade timmar åt gången under en längre period. .

3. Testa ny musik i lågtrycksinställningar

Om det har varit väldigt länge sedan du har framfört eller släppt ny musik är testning av vattnet i lågtrycksinställningar ett bra sätt att återgå till saker. Öppna mikrofonkvällar, publicera musik anonymt, träffa lokala låtskrivare. Det här är alla sätt att presentera dig själv för musik efter en lång paus.

4. Lyssna på ny och oklar musik

Om du har varit ute av spelet ett tag och behöver nya idéer, överväga att söka efter och lyssna på okänd musik. Detta är något du enkelt kan göra idag med spellistor även om du är upptagen och inte har mycket tid att mata din musikvanor.

5. Ta reda på vad som hindrar dig från att göra musik

Det här sista tipset är det viktigaste som listas här. Om du inte har gjort musik på ett tag kommer saker förmodligen inte att förändras mycket förrän du lär dig varför och gör något annorlunda. Musik är arbete, även om det arbetet råkar vara roligt och känslomässigt givande för många människor. Och tills du ser det som ett arbete som måste utföras, kommer det inte att prioriteras för dig och ditt liv – jag antar att ditt liv är upptaget. Vissa musiker arbetar bara när de känner sig inspirerade, och det är de som mest troligt ger upp saker och söker grönare kreativa betesmarker. Ta reda på varför du inte har gjort musik, ändra den och börja jobba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *