Har du problem med att hitta något att skriva om?

Låtskrivare kämpar ofta med att inte veta vad de ska skriva musik om. För vissa läsare är texter och skrivet material till låtar något som faller sig naturligt, men för andra känns det som en oöverstiglig utmaning att ta reda på vad man ska skriva musik om. Om du är en låtskrivare som inte hittar något att skriva om, här är fyra tips för att hjälpa:

1. Skriv om de saker du inte vill tänka på

Jag vet att det här verkar som ett konstigt råd, men stanna kvar hos mig. De flesta av oss lägger mycket tid på att undvika obehagliga tankar eller saker som vi helst inte skulle möta eller acceptera om oss själva. Om du inte har något att skriva om kan det bero på att du ägnar så mycket energi åt att blockera den här typen av idéer istället för att tänka på vad de egentligen betyder. Det finns många idéer att hitta för människor som väljer att möta sin rädsla.

2. Testa fritt att skriva

Låtskrivare är inte musiker först och textförfattare andra. Historierna i musik slutar vara otroligt meningsfulla för lyssnare vilket innebär att du ska göra ditt bästa för att skriva meningsfulla texter. Eftersom de flesta låtskrivare inte är erfarna författare vet många inte värdet av gratisskrivande. Fri skrivning är att skriva kontinuerligt utan att oroa dig för stavning, grammatik eller innehållet i dina skrivna tankar. Det är en övning som kan hjälpa till att låsa upp och inspirera idéer hos en person. Allt du behöver är din bärbara dator eller penna och papper och en icke-dömande inställning för att göra detta.

3. Om du inte vill skriva om ditt eget liv, försök skriva fiktiva berättelser

Fiktivt berättande är något som visar sig vara katartiskt för många låtskrivare. Ibland är våra egna historier för smärtsamma eller komplicerade att berätta i vår musik. Om det här är du, försök att skriva en fiktiv historia som hedrar dina icke-fiktiva känslor. Det behöver inte översättas perfekt, men skönlitteratur är ett bra verktyg för lyriska idéer att spela när en låtskrivare inte vill avslöja saker om sitt eget liv eller när de helt enkelt inte har något verkligt att skriva om.

4. Ge dig själv tillåtelse att skriva om saker som inte är vettiga

Det finns ingen stor sångregel som säger att allt vi skriver musik om måste vara meningsfullt. Om du inte verkar få en sång för att texterna aldrig är bra eller sammanhängande nog, försök att skriva texter som inte är vettiga eller till och med skämtar. Du kan hata det du kommer på eller träningen kan vara precis vad du behöver för att slappna av och låta idéer komma till dig naturligt. Något som inte talas tillräckligt om i musik är processen att skriva texter. Vissa författare börjar låtar med texter, och andra sjunger skräp över ackordprogressioner tills något vettigt dyker upp. Jag råkar vara i den senare kategorin och jag tycker att begrepp visar sig när jag lossnar tillräckligt för att de ska komma fram. Att släppa förväntningarna och vara löjlig eller till och med bara sjunga nonsens över musik är saker som kan visa dig en väg framåt när du hänger på att skriva texter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *