Hur man inte bär öronproppar kan förstöra din musikkarriär

Det är klyscha, men när vi är unga känner vi oss oövervinnerliga. Det finns en känsla av att de saker vi gör mot våra kroppar i tonåren och tjugoårsåldern inte kommer att ha någon större inverkan på oss resten av livet, och tyvärr är det inte så. Unga musiker kan komma in i många dåliga vanor tidigt i karriären, men att inte bära öronproppar är något som kan leda till konsekvenser som inte bara kan påverka deras karriär negativt, utan också kan orsaka livslånga hälsoproblem.

En hög show eller repetition räcker för att skada din hörsel

Om du spelar musik, arbetar på en plats eller aldrig har rört vid ett instrument i ditt liv men går på konserter då och då, bör du bära öronproppar för att skydda dina öron i levande musikinställningar. Många tror att stora hörselproblem bara orsakas efter år av långvarig exponering för höga ljud, men det tar faktiskt bara en kort erfarenhet att skada din hörsel. Om du någonsin kommit hem efter att ha spelat en konsert och hört en ringning i dina öron, har du redan skadat dig. Vissa tillfällen är så högt att de orsakar skada på en persons ”normala hörsel”, vilket påverkar saker som att tolka tal och att kunna höra bakgrundsbrus.

Tänk på att detta bara är enstaka tillfällen. Om din hörsel kan bli permanent skadad efter bara en natt, föreställ dig vad år med att inte bära öronproppar kan göra. Och även om utsikten att inte kunna höra ljud borde vara oroande, borde varje musiker vara livrädd för att förlora sin förmåga att höra musik.

Varför öronproppar inte talas tillräckligt om i musikindustrin

Många försummar regelbundet sin hälsa och sitt välbefinnande, och musiker är inget undantag. Men anledningarna till att många av oss som gör musik på allvar inte bär öronproppar regelbundet kan gå djupare än löpningslöja. Ungdom, livskraft och oräddhet är högt värderade och förknippade med att göra musik, och de förväntningar som dessa egenskaper ger kommer med mycket bagage. Öronproppar är en form av skydd, och du behöver inte skydd om du inte är sårbar för något. Musiker och fans kan avskräcka från öronproppar eftersom det betyder att de inte är odödliga och är ogenomträngliga för risker, även om musiken de gör/lyssnar på kan få dem att känna så. Öronproppar är inte roliga på det sätt som de flesta kring livemusikupplevelsen är, vilket inte hjälper saker. Men den extremt lilla, otrevliga handlingen att se till att du bär öronproppar till shower och repetitioner är ingenting jämfört med en potentiell livstid för musikrelaterade hörselproblem.

Hjälp dig själv och dina fans

Ju snabbare du gör att du har på dig öronproppar, desto lättare blir det att skydda din hörsel. Packa lite med din musikutrustning för att göra dem lättillgängliga för repetitioner och shower. Och om ditt band spelar hög musik, är en av de bästa sakerna du kan göra för dina fans att ge dem gratis öronproppar i din handelsbod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *