Incheckning för nyår: Gör du det bästa av dina resolutioner?

Åh, 2019. Efter ytterligare ett år fylld av prövningar och vedermödor, lärandeupplevelser och de stunder som gjorde oss, får vi möjligheten att verkligen göra en bedömning av vad året innebar och hur vi kan förbättra allt som var (och var inte) 2018, och tillämpa det för att göra 2019 till vårt bästa år hittills.

Så spännande som ett nyår är, det är bara lika bra som de löften du håller. Det betyder att nu när vi är några veckor inne kan det vara lätt att glida in i gamla vanor och lämna dina nyårslöften kvar i dammet. Vill du se till att det inte händer? Vi har skapat en checklista för att se till att du fortsätter att få ut det mesta av dessa resolutioner nu och under året.

Använd en planerare

Om du är en organiserande nörd som jag, är det troligt att du redan har din planerare klar och klar. Men om du är någon som är lite mer avslappnad i ditt tillvägagångssätt, och som inte längre fungerar för dig, är min bästa rekommendation att investera i en kvalitetsplanerare. Det finns ett TON där ute, men det är viktigt att välja en som passar både din personlighet och ditt arbetsflöde. Det kommer inte att göra någon nytta om du inte tycker om att använda det, så ta lite tid att vara säker på att du väljer rätt.

Det finns vissa planerare som är inriktade specifikt på musiker och yrkesverksamma inom musikindustrin. De har en plats att spåra dina månatliga och veckovisa mål, skriva ut dagliga uppgifter och reflektera över de framsteg du har gjort varje vecka. De inkluderar till och med en plats för att kartlägga ditt sociala medieinnehåll, hålla reda på dina nyhetsbrevsteman och spåra öppningar och utrymme att reflektera över några av de större frågorna som styr framsteg som “var vill jag vara ett år från nu?” och “vad behöver jag budgeta för?”

Schemalägg regelbundna incheckningar
När du vet vad det är du går efter, se till att du planerar regelbundna incheckningar med dig själv. Mitt förslag är månadsvis, men gör det som fungerar för dig. Genom att ta dig tid att bedöma var du befinner dig och mäta det mot var du vill vara kan du vara säker på att du alltid går framåt.

Om du till exempel visste att du i januari ville ha routingen för din nästa turné klar, men när du checkar in i slutet av januari inser du att du inte riktigt har slutfört alla städer, det låter dig till A) prioritera efterbehandlingen före månadsskiftet eller B) justera framtida mål/förväntade resultat för att tillgodose den extra tid du behöver.

Var inte rädd för att ändra det

Detta leder mig perfekt in i vår nästa punkt – var inte rädd för att ändra det och leka med ditt schema. Även om du inte vill ständigt ändra dina mål, särskilt om det är för att du upptäcker att du bara inte tar dig tid för dem, är det ingen skam att bestämma att du vill gå en annan väg eller gå i en ny riktning.

Kom ihåg att du vill ha en plan och en översikt över vad du går för på lång sikt, men hur du kommer dit är upp till dig. Om något fungerar så bra! Hålla fast vid det. Men om det inte är det, är det ingen skada att prova något nytt. Ha en plan, men var flexibel.

Omvärdera efter 6-månadersmärket

Om du har gjort ovanstående incheckningar är du förmodligen redan på god väg för ett framgångsrikt år för att uppnå dina mål-så den här 6-månaders incheckningen kommer inte att vara alltför annorlunda. Men det som gör halvårsmärket lite mer betydelsefullt är att det visar en obestridlig historia om hur du har spenderat första halvåret av ditt år. Genom att ta in hela sex månader (snarare än bara den senaste månaden eller så som du har gjort) får du en känsla av den större bilden.

Har du varit i hustle -läge och som ett resultat har du nått de flesta eller alla dina månatliga mål? Eller har du haft problem med att hålla dig till en plan och du har bara nått ett eller två av dina mål? Tanken här är inte att skämma ut sig själv eller känna skuld – det är helt enkelt att bedöma var du är och vad som har fungerat bra eller inte fungerar alls så att du kan justera och se till att du ger allt du har för de återstående 6 månaderna.

Hitta ett supportsystem

Alla behöver ett supportsystem, och de flesta av oss skulle vara bra om vi har någon form av ansvarskompis eller en vanlig gruppcheckning som en hjärna. Beroende på ditt schema och vilken typ av person du är, kan du hitta ditt supportsystem via en Facebook-gemenskap, ett personligt möte i branschen eller en veckovis eller månadsvis hjärna med 2-3 andra musiker eller branschpersonal som är i samma situation som du, och vem du kan hitta uppmuntran och inspiration i (den sista delen är särskilt viktig).

Målet är att ha lite ansvar samtidigt som du har ett supportsystem som du kan vända dig till i tider av frustration och förvirring, liksom glädje och fest. Hitta de människor som gör att du vill bli bättre och gör dem till en integrerad del av ditt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *