Vad ska man göra musik om 2021

Att fylla en tom datorskärm eller ett vitt papper med originalsångtexter är ingen lätt uppgift. Vissa låtskrivare kämpar med tanken att det de skriver kan vara för avslöjande medan andra fruktar att det de kommer med är för tråkigt, klyschigt eller tråkigt. Den lyriska delen av låtskrivandet visar sig vara den mest utmanande för många annars begåvade låtskrivare, vilket betyder att det är något vi borde prata om.

Var uppmärksam på ditt eget liv

tyder inte att dina texter behöver vara navelblickande eller självbetjäna. Sanningen är att du inte kan låta bli att låta dina egna uppfattningar, tidigare erfarenheter och relationer forma hur du ser världen och gör musik. Mot bakgrund av detta är en av de bästa sakerna du kan göra för din textskrivningsprocess att komma i kontakt med hur du känner om ditt eget liv så gott du kan. För vissa författare passar de dramer, karaktärer och berättarbågar som finns inom ramen för sina egna erfarenheter perfekt in i deras sångtexter, men det kan och bör vara kreativt bränsle och inspiration för alla författare. Oavsett hur hårt du försöker kan du inte leva någons andra liv än ditt eget, så var uppmärksam på den du har och förvandla den till historier för din musik.

Var uppmärksam på vad som händer runt om i världen

Att skriva texter som är inspirerade av politik, världshändelser och andra dramer som spelar i stor mänsklig skala betyder inte att din musik måste vara duvhålad som politisk eller dömande. Eftersom miljontals människor lyssnar på musik för att hjälpa dem att hantera omvärlden, hjälper det dig inte att skriva meningsfulla texter om du stänger av det som händer runt omkring dig. Men det finns en fångst. Om du är öppen om dina åsikter i dina texter riskerar du att främja vissa lyssnare. Och i dagens tumultartade mediaklimat springer vissa lyssnare till musik som en tillflykt till det som händer runt omkring dem. Hur och vad du bestämmer dig för att skriva är i dina egna händer och oavsett vad du gör kommer din musik aldrig att passa alla.

Var uppmärksam på texterna till andra artister du beundrar

Om en annan artists texter stoppar dig i dina spår, kan du ta reda på varför det kan vara en stor hjälp att skriva några fantastiska egna. Att tänka på vad som gör texter till effektfulla hjälpmedel för att utveckla smak hos en musiker och en ritning för sitt eget skrivande. Jag bör notera här att detta inte betyder att kopiera en annan konstnants idéer och klistra in dem i ditt eget verk. Det är en övning som är utformad för att få dig att tänka på varför vissa texter påverkar dig och hur du får ut det mesta av att skriva egna. På samma sätt kan du ta dig tid att hitta texter som du inte jive med för att undvika samma lyriska fallgropar och klyschor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *