Varför reklam och bild bara kan få din musik så långt

En snabb internetsökning ger dig en mängd olika sätt att marknadsföra din musik och odla din identitet som artist. Det går inte att komma runt det faktum att att tänka på hur du presenterar och marknadsför dig själv som artist ger dig den bästa chansen att få din musik hörd i detta brutalt konkurrenskraftiga musikklimat. Men konstnärer får fel när de sätter image och marknadsföring framför allt annat när det gäller deras arbete.

Vad vill du vara?

Om du läser frågan och svarar på “musiker” eller “låtskrivare” måste musiken stå i centrum för allt du gör som artist. Från hur du klär dig i bandfoton till vad du lägger ut på sociala medier måste göras med din musik i åtanke. Det är svårt att acceptera att musik ofta är svårt att göra för de flesta, även erfarna musiker. För att kompensera väljer några av oss att bygga våra varumärken och öka våra bilder nu i hopp om att vi kommer att inspireras till att göra bra musik senare. Men vad säljer en snygg image och genomtänkt marknadsföringskampanj för en artist om det inte är deras musik? Det säljer en musikers önskan att bli känd och älskad och lite annat. Om du sätter dig själv i en lyssnares skor är en artist som handlar mer om att leverera hype än verklig musik inte värd att lyssna på.

Sätt din musik först och ditt budskap andra

Musiker väljer vanligtvis inte att fokusera mer på sin bild än sin musik medvetet, men det är något som händer mycket i dagens sociala medier-drivna musikkultur. Ett sätt att bekämpa detta är att börja se allt du gör som artist som handlingar som är avgörande för att skicka ett meddelande om din musik. Detta är ett säkert sätt att sätta din musik i centrum för allt du gör. Istället för att främja dig själv först och göra musik senare, ta lite tid att få en känsla för vad din musik betyder, inte bara för dig utan också dina lyssnare. Cat memes och fåniga musikvideor kan få dig lite uppmärksamhet på kort sikt, men är det saker som verkligen stämmer överens med och tjänar de budskap du vill förmedla om din musik?

Att basera din image och reklaminsatser uteslutande kring din musik begränsar dina val, men på det bästa sättet. När en artist vet vad deras musik egentligen handlar om kan de begränsa sätten att bäst presentera sig själva och sitt musikaliska budskap. Detta gör marknadsföring och varumärke enklare än det är för musiker som inte kan definiera vad deras musik betyder och varför de vill göra det. Om det här låter som dig, oroa dig inte. Att bilda en solid musikalisk identitet är något som ofta tar musiker år att göra. Det är inte något som kan tvingas eller rusas, men det är något du bör börja tänka på så snart du kan. När du lär dig mer om musikens identitet blir det mycket enklare att marknadsföra den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *