3 sätt Fritidslyssnare är annorlunda än fans

Spellistor och streamingteknologi stiger i stort sett allt inom musik, och förhållandet mellan fans och musiker är inget undantag. För ett decennium sedan vore det säkert att kalla de flesta av en artists lyssnare riktiga fans, men så är det inte längre. Mellan musikens störtande värde och hur lätt det är för fans att lyssna på och upptäcka ny musik, lyssnar fler på mer musik än någonsin tidigare – men det krävs mycket mer än att lyssna på en artist för att bli ett lojalt fan. Här är tre sätt som vanliga lyssnare är annorlunda än fans:

Lyssnarprov. Fans gräver in

Om ditt band samlar in 10 000 lyssnare per månad över stora streamingplattformar, behöver dessa siffror inte nödvändigtvis översättas till engagerade fans. Fritidslyssnare kan kolla in din senaste singel eller din mest populära låt, men det betyder inte att de kommer att köpa din musik, göra den till dina program eller visa intresse för ditt mindre populära verk.

Fans är med på det för långa sträckor

Ett säkert sätt att berätta om dina lyssnare är fans eller inte är genom att skilja de människor som stannar kvar för att stödja dig genom åren från dem som lyssnar på dig en kort period och går vidare. Sanna fans lyssnar på all musik som en artist släpper och har uppmärksamhet som sträcker sig tillräckligt länge för att komma ihåg dem genom mellanrum mellan deras utgåvor. Men innan du ångrar avslappnade lyssnare av detta är det några saker du bör tänka på. För det första, på grund av den enorma mängd musik som nu släpps varje dag, blir lyssnare nu översvämmade av musik. Det är därför så mycket musik blir glömd eller förbisedd, vilket är frustrerande, men så är det. Även om du har många hängivna fans kan det vara en karriärmördare att lägga alltför lång tid på att lägga ut ny musik, och det är inte ditt lyssnares fel.

Lyssnare engagerar sig inte

Om du har någon som dyker upp på dina shower, interagerar med dig via sociala medier och köper din merch, så har du ett riktigt fan. Lyssnare lyssnar, men fans visar sitt stöd på otaliga sätt. Kickern här är att vissa artister kan tyckas ha en enorm dragkraft och framgång över streamingplattformar bara för att inse att de inte har mycket i vägen för lojala fans när de slår ut på vägen eller släpper ny musik.

Hur man vinner över avslappnade lyssnare

Att ta reda på hur man konverterar vanliga lyssnare till hängivna fans är något som kommer att bli allt viktigare för musiker i framtiden. Den svåraste och mest uppenbara lösningen för att vinna över fans är att göra ditt bästa för att regelbundet släppa bra musik på lång sikt, men det är bara en del av svaret. Identitetsmusikerna ritar ut sig själva genom icke-musikaliska fronter fungerar som en viktig chans att fånga publikens uppmärksamhet och få en varaktig inverkan. Videor, engagemang och visuellt övertygande liveshower är bara några sätt för artister att hjälpa till att föra sin musik från streamingplattformar och till världen för att tjäna fans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *