3 skäl till varför du kan göra allt rätt i musik och aldrig hitta framgång

Garantier är få och svåra att få för dem som arbetar professionellt som musikskapare. För de flesta av oss är osäkerhet en oundviklig del av att skriva låtar, boka shower och försöka försörja sig på musik. Genom en kombination av talang, hårt arbete och att skapa rätt musik vid rätt tidpunkt hittar vissa musiker den typ av framgång i sitt arbete som förändrar resten av deras liv. Men för andra –– de allra flesta musiker –– livsförändrande framgångar inom musik blir aldrig riktigt verklighet. Den sorgliga sanningen är att du kan göra allt rätt och aldrig hitta framgång i musik. Här är tre anledningar till varför:

Din musik ger inte genklang

Låtskrivaryrket är konstigt eftersom det är ett där begåvade, hårt arbetande människor inte alltid lyckas. Erfarna författare som har gjort musik i decennier har ungefär samma chans som ett par tonåringar som gör musik i ett garage för att skriva musik som människor resonerar med och minns. I låtskrivande betyder en persons musikaliska intuition och tekniska förmåga på ett instrument ingenting om de inte kan skriva musik som faktiskt betyder något för människor. Många låtskrivare har svårt att skriva bra musik eftersom de kombinerar musikalisk talang med förmågan att skriva minnesvärd musik.

Du har inte tur

Musik är en av världens mest konkurrenskraftiga branscher, och det blir bara värre. Det släpps otrolig musik varje dag som ingen någonsin kommer att höra eller komma ihåg utan någon annan anledning än det faktum att lyssnare nu är översvämmade med mer musik än de möjligen kan lyssna på under en livstid. Lycka har alltid varit en viktig del av framgångarna för musiker, och det nuvarande musikklimatet är inget undantag. Saker som vem du träffar och aspekterna “rätt plats, rätt tid” kring din musik är kraftfulla saker som kan göra eller bryta karriärer, och vi har vanligtvis liten eller ingen kontroll över dem. Vissa musiker har enorm tur, andra inte.

Du har drabbats av bakslag utanför din kontroll

Det är tragiskt när begåvade musiker hindras från att förverkliga sin potential på grund av saker som beroende, sjukdom, förlust och konflikt. I varje yrke, inte bara musik, hindrar personliga utmaningar ofta framsteget hos lovande människor. Ett dödsfall i familjen avbryter en turné. Ett bands utrustning blir stulen. En romantisk affär mellan två musiker bryter upp ett band precis innan de ska släppa sitt debutalbum. Dessa frågor dyker upp hela tiden och är ofta så allvarliga att de slår musiker ur kurs eller avslutar karriären helt. Ibland är dessa problem problem vi orsakar oss själva och andra gånger är de helt oväntade och utanför vår kontroll.

Silverfodret här för musiker är att för låtskrivare som inte tyngs av trycket för att bli framgångsrika kan de flesta motgångarna studsas tillbaka från. Att försöka hitta framgång i musik är helt annorlunda än att försöka skriva bra låtar. Om du älskar att göra musik kan få saker hindra dig från att göra det om du vill så illa. Men att tjäna pengar på att bli känd för ditt arbete är en annan historia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *