3 Vanliga orealistiska förväntningar för musiker

Eftersom musik är nära sammanflätad med känslor, närmar sig musiker ofta sitt arbete med orealistiska förväntningar. Stora, vaga och ouppnåeliga förväntningar kan vara farliga eftersom de leder musiker att byta fokus på små framgångar mot sådana som de aldrig kommer att kunna uppnå. Här är en lista över tre orealistiska musikaliska förväntningar att se upp för:

Jag behöver inte jobba hårt för att bli framgångsrik inom musik

Vår första orealistiska musikförväntning skiljer vanligtvis seriösa livslånga musiker från dem som visar tillfälligt intresse och snabbt går vidare till något annat när det blir tufft. Att skriva musik och spela shower kan vara otroligt roligt, men det tar massor av arbete för att komma dit. Från att dirigera turer till att investera pengar, det krävs verkliga uppoffringar för att hitta framgång i musik, inte bara hårt arbete. Att hitta det roliga i att vara en seriös musiker är viktigt, men om du inte är villig att arbeta hårt kommer det inte att ligga i korten att bli framgångsrik inom musik. Det är inget fel med att göra musik för skojs skull, men om du är sugen på att hitta lyssnare på din musik måste det hända ett seriöst arbete.

En dag kommer jag inte att kunna fokusera på annat än min musik

Det här är tufft. Jag önskar att vi levde i en värld som uppskattade musikernas hårda arbete, men det gör vi inte. Även enormt framgångsrika musiker har nu svårt att klara sitt arbete, men sanningen är att det alltid varit svårt att vara en professionell musiker. Oavsett hur mycket framgång du hittar i musik, är det inte bara orealistiskt utan kan också vara destruktivt att ha en förväntan om att en dag kunna fokusera 100% på att skriva låtar och uppträda. Det finns en tid i varje framgångsrik musikers karriär när extern hjälp behövs för att få fartyget att stanna. Det är här revisorer, chefer, etiketter och förlag kommer in. Men att låta andra människor hantera alla icke-musikaliska aspekter i din karriär är en dålig idé. Det är därför så många musiker tecknar dåliga kontrakt och utnyttjas. Och när det gäller den överväldigande majoriteten av musiker som inte fortsätter att bli stora superstjärnor, kommer det alltid att vara en seriös musiker att skriva mejl, dirigera turnéer, förhandla kontrakt och marknadsföra nya utgåvor.

Min musik är bara bra om jag tjänar pengar

Helt osant. Om du är en seriös musiker som arbetar hårt för att skapa musik, förtjänar du att få betalt. Men tyvärr lever vi i en tid där publiken suger upp så mycket musik som de kan lyssna på för knappt några pengar. Det betyder att det inte finns mycket pengar att gå runt, även för artister som hittar massor av lyssnare för sin musik. Även om pengar naturligtvis är avgörande för varje musiker, kan det inte vara det enda måttet på deras framgång. Detta är ett annat tufft piller att svälja, men så är det. Ett bättre sätt att närma sig musik är att i förväg veta hur svårt det är att tjäna pengar på den. Ha en plan som låter dig vara kreativt aktiv, men ekonomiskt hållbar samtidigt. För vissa musiker innebär det att man tar sidjobb inom musik som inte är inriktade på sin egen musik. För andra betyder det att ta arbete helt utanför musiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *