4 tips för att ha svåra konversationer med dina bandkamrater

För många musiker visar det sig ofta att det är svårare att navigera i relationer med bandkamrater än att skriva låtar, marknadsföra musik eller uppträda på scen. Att turnera runt i landet och hälla pengar och otaliga timmar i ett band kan leda till spända förhållanden mellan medlemmarna eftersom insatserna är så höga. Att lära sig att ta upp tuffa ämnen med dina bandkamrater är inget alternativ om du planerar att göra musik med samma projekt på lång sikt. Här är fem tips för att hjälpa.

Närma sig samtal med empati

Om någon måste ha ett tufft samtal med dig, hur skulle du vilja att de skulle tala till dig? Att omfamna empati när det gäller att ta upp knepiga ämnen med musikerna i ditt band kan hjälpa dig att ta reda på hur du bäst pratar med dina bandkamrater. Detta kommer inte alltid att göra det lättare för dig, men det kommer att hjälpa tuffa konversationer att gå så smidigt som möjligt.

Lämna känslor ur det

Lättare sagt än gjort, eller hur? När känslor springer högt i band kan det vara frestande att låta ilska, rädsla och ont diktera hur svåra konversationer hanteras. Istället för att hoppa in i en konversation med avsikt att vinna, bevisa en poäng eller skada någon, ta lite tid att ta reda på dina egna känslor först. Om du är upprörd, sårad, irriterad eller känner att något stort måste förändras med musiken i fråga, varför? Dina känslor är giltiga. Erkänn dem, känna dem, räkna ut dem och sätt dig sedan ner för att prata.

Ta reda på vad du vill säga och hur du säger det

Att komma in i ett svårt samtal utan en plan kan leda till några stora problem. Visst, inte alla samtal kan eller bör planeras mellan bandkamrater, men om du vet att något stort måste åtgärdas är det bäst att inte ta ett improvisationsstrategi. Om du kan kan du skriva ner saker eller diskutera vad du vill säga med någon som inte är i ditt band i förväg. Detta gör ett par viktiga saker. För det första hjälper det dig att få det som har slagit inuti ditt huvud ute och ute. För det andra hjälper det dig att urskilja dina känslor och begränsa vad som stör dig och vad som behöver göras för att åtgärda det. Om du har ett stort samtal på händer som måste hända, kom inte till det utan att veta vad du vill eller hur du verkligen känner.

Var så snäll som möjligt

Vänlighet är inte svaghet. Det är inte handlingen att le och soldera när saker inte är okej. Vänlighet händer när en person är omtänksam och respektfull mot den andra. Att göra ett riktigt försök att vara snäll under svåra konversationer hjälper dig att få ut det mesta av konfrontationen. Detta gäller särskilt musiker med verklig ilska och motiverad ilska. Till exempel kan du till och med 100% tro att du inte kan arbeta med en bandkamrat någonsin igen. Kommer du att känna så om en vecka eller ett år? Kanske, men vänlighet kommer att lämna dörren öppen om du någonsin ändrar dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *