5 sätt att få ut det mesta av vinteravmattningen

Ah, vinterns avmattning. Utan misslyckande är detta en av mina favorittider på året – och inte bara för att jag älskar gnistrandet av semesterbelysning eller värmen i familjens gemenskap. Det är för att det är den härliga tiden där alla äntligen backar sina e -postmeddelanden, saktar ner vimlet och tar sig tid att njuta av lite stillestånd. Vilket helt och hållet är en viktig del av semesteravmattningen. Men om du planerar det rätt kan det faktiskt vara en av dina mest produktiva tider på året.

Tänk på det – när alla andra är tysta ger det dig tid att fokusera ordentligt på att växa din karriär, snarare än att skynda dig bara för att behålla den. Så ta ut din kalender, din dagbok och din favoritpenna, för vi ska dyka in hur vi får ut det mesta av vintern.

Det är dags att starta din karriär, planera ditt hjärta och bli upphetsad över alla fantastiska, inspirerande och karriärförändrande saker som kan bli dina i år.

För att göra det vill du brainstorma de saker du behöver göra men inte riktigt kan komma ikapp, liksom de saker du vill göra men aldrig har tid för, (mer om det senare) och göra en planerar att ta itu med dem alla. Beroende på hur mycket du vill få igenom kan det gynna dig att sitta ner och planera vilken dag som ska ägnas åt vilka uppgifter.

Planera för framtiden

När du planerar för din framtid är det första du vill se till att du har spikat vad du jobbar mot. Det kan vara lätt att sätta upp godtyckliga mål som “Jag vill bli känd” eller “Jag vill skriva på en etikett”, men om du inte faktiskt tänker på varför du vill ha de saker du vill ha eller vilken känsla du har re after, det kommer att bli svårt att arbeta flitigt mot det.

När du vet det, sammanställ en lista med hanterbara mål för det nya året. Försök att hålla detta på 2-3 mål max. Ju mer kortfattad du är, desto mer fokuserade blir dina metoder. Fråga dig själv vad det är du planerar för och börja sedan skriva ner det och kartlägga det. Detta kan börja med att du identifierar 1-2 mål för året och sedan arbetar bakåt för att ta reda på vad du behöver göra varje månad för att göra dessa drömmar till verklighet.

Undersök något du alltid har velat lära dig

Semesteravmattningen är den perfekta tiden att lära sig en ny färdighet, till exempel PR, bokning, grafisk design eller bara strama upp det liveuppträdandet. Internet är ett bra ställe att börja, men glöm inte bort de personliga anslutningarna också. Det finns mycket värde i att identifiera någon som har mer erfarenhet inom ett område än du, och erbjuda att köpa en kaffe och välja deras hjärna i en timme. Dessutom tenderar människor att ge mycket mer av sin tid än du kanske tror, ​​så det här är faktiskt en ganska genomförbar uppgift förutsatt att du inte når ut till VD för ett stort märke. Även om det är bra att få en chatt med några branschproffs (och du borde), glöm inte andra artister i din scen. Hitta några band som ligger ett par steg före dig på deras resa och få lite inblick i deras process.

Naturligtvis kan semestern vara en liten hit eller miss – människor kan resa (vilket faktiskt kan fungera till din fördel) eller bara inte ha tid i sitt schema för att träffas, men du kan fortfarande starta den processen under pausen för att ställa in något i nyår. Ta den här tiden för att få bort alla dina förberedelser så att det på nyåret är lika enkelt som att följa igenom.

Skapa innehåll värt månader

När du har några timmars (eller dagar eller veckor) stillestånd är det ett perfekt tillfälle att komma vidare genom att förbereda innehåll månader i förväg. Detta kan vara att skriva ut nyhetsbrev eller blogginlägg, skapa grafik att använda på sociala medier, visa reklamblad eller bara brainstorma kreativa sätt att öka fanens engagemang. Använd den här tiden för att komma framåt med ditt innehåll, så kommer du på allvar att minska din stress och överväldiga när saker och ting är tillbaka i full gång på nyåret.

Planera en rundtur

Om du planerar en vår/sommar turné, är det ungefär den tiden du vill börja få dina ankor i rad ändå, så du kan lika gärna använda inbromsningen som en chans att bekanta dig med din routing, undersöka de olika städerna /arenor/demografi och börja lägga alla dessa detaljer i en gedigen plan. Du kommer att tillåta dig själv gott om ledtid att räkna ut alla detaljer, samt öppna upp dina platsalternativ på grund av din proaktiva planering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *