7 Spooky Good Music Marketing Tips att prova

Den här är kanske inte särskilt original, men det är en som de flesta artister fortfarande försummar. I algoritmernas tid är det svårare än någonsin att fånga din publik. Men med en e -postlista kan du räkna med att den levereras till inkorgen hos dina mest lojala fans. Kom bara ihåg att hålla det intressant, hålla det äkta och få kontakt med dina fans. De bästa nyhetsbrevet syftar till att ansluta, inte sälja. Överväg att dela korta personliga blogginlägg i dina nyhetsbrev – allt som ger personlig inblick i dina tankar kommer sannolikt att bli en hit.

Gå bakom en orsak

Om ditt band redan handlar om en specifik passion eller orsak, till exempel hållbarhet, miljön, kvinnors rättigheter eller många andra orsaker, varför inte ta det till nästa nivå? Ditt band kan delta i ett lokalt evenemang som redan körs (publicerar om det och under hela evenemanget på sociala medier som ett sätt att få ut ordet och erbjuda innehåll att posta) eller om det inte händer något inom en snar framtid – starta eget !

Du kan göra stora saker som att organisera en marsch eller fredlig protest, eller hålla den liten genom att donera intäkter från ett speciellt merch -paket till din favoritorganisation och försöka få skrivningar i lokala bloggar/tidningar för att sprida budskapet.

Om du verkligen vill testa dina kreativa färdigheter kan du hyra en monter vid ett kommande evenemang (vanligtvis för $ 25 eller så), piska upp en massa kakor, brownies och andra bakverk (igen, ta bilder/videor att dela! ) och lägg sedan ett tecken på ditt bord att alla pengar du tjänar går till X orsaka. Det är ett så bra sätt att komma ut, engagera sig i ditt samhälle, öka medvetenheten om en sak du tror på och få unikt, intressant innehåll för dina sociala mediesidor. Dessutom är det roligt (och gott!)

Gör en utjämningsjakt

Jag har sagt detta förut, men jag ärligt talat vill starta ett band så att jag kan göra det här. Jag har faktiskt aldrig sett ett band skapa en jaktjakt och jag vet ärligt talat inte varför eftersom jag tycker att det är den coolaste idén någonsin och låter som massor av roliga för alla inblandade. Är det lite tidskrävande? Förmodligen. Behöver du en solid lokal fanskara för att detta ska fungera? Definitivt. Men vad kan vara roligare för dina fans än att få dagliga tips om var du kan hitta pusselbitar eller priser som exklusiva merch, showbiljetter eller en biljett för att få en ritning i den ultimata fanupplevelsen. (Vad du än bestämmer.) Massor av företag har gjort detta, men av någon anledning tenderar band att försumma det.

Samarbetar med lokalradion

Dra nytta av dina lokala indie- eller college -radiostationer och se om du kan komma in där för en exklusiv föreställning eller intervju inför en viktig show. Om du har en anständig följare i din stad och lite surr, kommer det att vara en stor hjälp. Det är ett bra sätt att bredda din publik, samtidigt som du blir mer engagerad i gemenskapen.

Sätt upp en temashow

En annan favorit av mig är en temashow. Så många shower nu är helt enkelt tråkiga. Allt från scennärvaro till din uppsättningslista till stämningen i rummet bör noggrant planeras och utföras. Det spelar ingen roll om det finns 5 personer i rummet eller 500 – den showen måste vara på topp varje gång.

Även om det är orealistiskt att tro att du kan ta på dig en stor shebang varje gång, är det ett måste att ha en temashow för speciella evenemang (album eller singelversion, hemstad på en turné osv) eller bara ha en för skojs skull några månader -gör, enligt mig. Dra nytta av semestern om du fastnar för andra idéer – Halloween erbjuder den perfekta tiden att hyra en dimma och uppmuntra besökare att klä ut sig till rabatt, erbjuda gratis godis ur en pumpaskål vid ditt handelsbord och klä upp dig med ett tema när du går på scenen.

Julen är ett utmärkt tillfälle att pryda din show med färgglada lampor, erbjuda små presentpåsar (AKA -presenter) för de första 25 personerna att dyka upp och ha ett donationsträd för de lokala skyddsrummen. Det jag säger är att du vill göra varje föreställning till en upplevelse att komma ihåg, men då och då, dra ut alla hållplatser och verkligen göra det till något som de aldrig kommer att glömma. Erfarenhet är allt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *