Hur lång tid är för lång för att ta en paus från musiken

Jag har gjort musik på allvar i mer än ett decennium nu. Ibland känns det som att skriva en låt som det mest naturliga i världen, när ackord, melodier och texter rinner ur mig utan ansträngning eller eftertanke. Men för det mesta är det inte lätt för mig att skriva låtar om jag ska vara ärlig. Dessa dagar, om jag bara gjorde musik när jag kände för det, skulle jag inte göra någon musik. Det är ungefär som när en person samtidigt fruktar och ser fram emot att gå till gymmet. Jag vet att musiken gör mig till en mer vettig, hel och kärleksfull person, men ibland är det svårt för en människa. Och detta kommer inte ens in på de icke-musikaliska aspekterna av att försöka skapa och dela musik med världens bokningsshower, pitching till bloggar och spellistor etc.

Att ta en paus då och då från musik är inte bara en bra idé. Det är obligatoriskt för alla som gör musik på allvar. Problemet kommer när musiker kliver för långt bort från sitt arbete och inte hittar tillbaka till det. Hur kan musiker som jag och alla andra som gör detta på allvar få ut det mesta av att ta pauser från sitt arbete utan att lämna det helt? Det svaret kommer att förändras vilt från musiker till musiker, men här är några saker jag har lärt mig när det gäller att ta tid bort från musik:

Att ta pauser efter turer är viktigt

Om du är en musiker som turnerar mycket, är det troligtvis något du behöver göra för att bevara dina relationer, hälsa och förstånd. Men ännu mer än dessa saker kan raster efter turnén hjälpa dig att tänka på rätt ställe för att göra musik igen.

Känner du slut på idéer? Ta en paus

Att kliva bort från musik under en kort tid kan vara ett slags smakrengöring när det gäller idéer och energi i musiken. Låtskrivare lägger ofta ner mycket tid och kraft på att göra musik och blir frustrerade när de inte kan hitta låtar de gillar. Om det här låter som dig, överväg att kliva bort från studion för en vecka eller två. Vi glömmer ibland att bra musik speglar livet, så att komma ut och leva lite kan vara det bästa för att hjälpa dig att skriva meningsfull musik.

Avbrott bör hjälpa dig att nå dina låtskrivarmål

Om du befinner dig på den tredje månaden av en paus från musik utan någon önskan att återvända, bör du förmodligen pumpa pauserna och ta en titt på dina låtskrivarmål. För människor som älskar att göra musik och vill göra det på allvar är det riskabelt att gå bort från musik under lång tid, eftersom det inte hjälper dem att nå sina långsiktiga mål. Att göra karriär av musik, försöka skriva ett album eller helt enkelt målet att vara en aktiv låtskrivare kan inte hända om du bryter dig loss från ditt hantverk för länge. Om du inte redan har gjort detta, skriv ner en lista med övergripande långsiktiga mål och en annan lista över kortsiktiga mål. Pauserna du planerar att ta bör baseras på de saker du hoppas uppnå med musik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *