Hur lyssnar hjälper musiker på och av scenen

Tänk att du har två vänner. Den ena kan inte sluta prata och den andra mäter sina ord och säger bara ifrån när de vill säga något viktigt. Vem lyssnar du mest på? Massor av musiker kan lära sig en värdefull läxa av den tysta vännen, och inte bara när det gäller att spela musik. Att gå tillbaka, vara tyst och lyssna är något som kanske inte kommer naturligt för musiker, men det är viktigt för att upprätthålla relationer och få ut det mesta av dina musikaliska talanger. Läs vidare för att ta reda på mer om hur lyssning kan hjälpa din musikkarriär.

Det handlar inte bara om dig

Om du inte är en musiker som bara skriver musik och aldrig spelar shower, är uppträdande en stor del av din identitet. Medan vissa musiker framgångsrikt bygger sin närvaro på scenen kring att vara högljutta och prickiga, kan detta tillvägagångssätt inte fungera för de flesta musiker. I stället för att göra dina musikaliska framträdanden och musikrelaterade konversationer om dig, kommer din musik att vara kärnan i dina handlingar och attityder på och utanför scenen hjälpa dig att nollställa ditt verkliga syfte.

Till exempel, om du är en gitarrist som alltid försöker lägga till solon i låtarna ditt band skriver, vad ligger egentligen bakom dina avsikter? Gör solon verkligen låtarna bättre, eller är de en chans för dig att visa upp dina färdigheter? Att låta musiken vara kärnan i dina avsikter är en oändlig process med att kasta bort egon, distraktioner och själviskhet för att skapa det bästa du kan göra.

Lyssnar på och utanför scenen

Har du någonsin sett en erfaren jazzkombination? Att lyssna, gå tillbaka och ge plats för varje musiker att ha en röst är en avgörande del för att ge publiken en stark, nyanserad föreställning. Men när det gäller att kommunicera med andra musiker utanför scenen på ett hälsosamt och produktivt sätt är det lika viktigt att lyssna. Musik kan vara ditt kollektiva mål och syfte, men det är inte så lätt som att skriva låtar och förverkliga sig på en scen någonstans framför en skara beundrande fans. Allt från att skriva en låt till att boka en show till att planera ett albumsläpp kräver samordning och kommunikation. Du kan förmodligen komma undan med att arbeta med andra musiker utan att lyssna på dem ett tag, men inte länge.

Vi har alla hört historierna om anmärkningsvärt begåvade musiker som ingen vill jobba med. Gång på gång kommer egon i vägen för musiken, oavsett hur lovande musiken är. Att lyssna, låta andra prata och kompromissa är de bästa sätten att bekämpa detta. För musiker innebär det ofta att man tackar nej till den showen man verkligen ville spela, inte sjöng den refrängen som man ville sjunga den och att ta ledigt för att skriva ett album när man verkligen ville turnera. Det innebär att offra vad du vill, vara tyst och låta någon annan få ordet för lite. Allt detta kan låta som ett konstigt råd som flyger inför vad världen säger oss hur vi ska agera som musiker, men det kommer att hjälpa din musik och dina relationer att frodas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *