Searching The Hit Factor: En intervju med Frosty, Heidi och Frank från KLOS

Frosty, Heidi och Frank har stärkt sin position som pionjärer inom radioradiovärlden. Från deras tidiga radioradioframgångar i Colorado till deras nuvarande framgångar med att släcka deras KLOS 95.5-radioprogram i Los Angeles, har Frosty, Heidi och Frank förändrat spelet vid varje varv.

Framför allt har Frosty, Heidi och Frank -serien exploderat i popularitet med deras “Stay or Go” -segment, där oberoende artister håller fokus, spelar sin låt i luften och låter lyssnarna rösta om artisten får en annan låt spelad, eller om de bara får den där låten. Segmentet ger oberoende artister en chans att tjäna otaliga nya fans, samtidigt som de utmanar dem att presentera sitt bästa verk för seriens lyssnare. De vill för närvarande presentera upp till tolv ReverbNation -artister genom vår möjlighet här.

Vi satte oss ner med Frosty, Heidi och Frank för att ställa massor av frågor om radioens framtid, vad som krävs för att göra en hitlåt och mycket mer. Kolla in hela intervjun för att lära dig mer om denna powerhouse -trio.

Hur kom ni tre ihop som DJ: er?

Frosty Stilwell och Frank Kramer fick vanliga framgångar med att göra morgonpratradio i Denver, Colorado under mitten av 90 -talet. 1998 gjorde de flytten till Los Angeles och träffade Heidi Hamilton som arbetade som trafiknyhetsankare för deras station. Kemin de skapade var magisk. År 2000 gick Heidi officiellt med och de bildade showen ‘Frosty, Heidi och Frank’. Showen finns för närvarande på The Rock Of Southern California 95.5 KLOS Los Angeles.

Hur kom begreppet “Stay or Go” till?

I Los Angeles har det alltid funnits så mycket talang som har kommit och gått, aldrig gett en chans att visa upp sin konst. I en stad fylld av människor som försökte klara sig såg Frank en möjlighet att ge osignerade musiker en chans att spela sin musik för sin publik. Eftersom stationen var en samtalsstation var det ingen specifik genre förknippad med den. Vilken musikgenre som helst skulle lämnas in. FHF gjorde mer för ny musik än någon annan station i LA.

Kan du berätta lite om segmentet “Stay or Go” som har blivit så populärt i din show?

Publiken tycker om att höra något som de aldrig har utsatts för och bad om att döma det. Alla har en åsikt … och ibland kan de vara konstruktiva. Band skickar in för att de vill ha exponeringen för vår stora publik. Eftersom det bara är ett band som väljs per vecka har det blivit en ära att bli vald som tävlande och bandet tjänar skryt i den lokala musikscenen.

Hur fungerar omröstningen om segmentet ”Stay or Go”?

Det finns två huvudsakliga sätt att driva på för att rösta. Under live-radioprogrammet ringer lyssnare upp och röstar LIVE On-Air med antingen “Stay” -röst eller “Go” -röst (först till 6). Lyssnare som inte lyckades uppmuntras att gå till vår webbplats, fhfshow.com Stay or Go -sektionen och rösta.

Vad letar du mest efter när du presenteras för en oberoende artist?

Nummer 1: låtproduktion. Dåligt producerade låtar ger inte ett bra första intryck för någon som inte har en aning om vem du är. Lägg tid på att göra musik som kan passera för professionella. De små detaljerna spelar roll.
Nummer 2: The Hit Factor. Är det tillräckligt bra för att någon ska komma ihåg det när det är över eller vill träffa repris. Tänk på din favoritradiostation. Kan du höra dem spela det om och om igen.

Vilken är din favoritdel när du upptäcker ny musik?

Visa en ny konstnär fantastiska talanger för tusentals människor som kanske aldrig har utsatts för det. Sedan se den artisten växa sin musik med tiden.

Vad är en av dina favoritfrågor att ställa när du intervjuar artister på din show?

“Vad jobbar du med?” Det är fantastiskt när jag hör ett rörmokarbälte anteckna nästan lika bra som Axl Rose.

Några nya roliga och spännande radiosegment på gång?

Vi kommer alltid med nya idéer för segment. De flesta är helt galna, men det är då det roliga börjar. Ta det fröet av en idé, brainstorma den med andra, sedan utförande. Vissa radiosegment vi utvecklar kommer också från våra lyssnare. Vi ser alltid till vår publik för roliga nya bitar.

Om du hade några råd för artister som försöker få airplay på din show, vad skulle det vara?

Sluta aldrig förbättra din musik. Ingenting är någonsin ett mästerverk förrän världen säger det. Be om input från alla och utom det … även när de kan ge dig en brutal åsikt. Hitta de personer som din musik är inriktad på och engagera dem.

Om du hade några råd för DJ: s i början av karriären, vad skulle det vara?

Slipa. Lär dig alla aspekter av radio (On-Air, produktion, kampanjer/marknadsföring och försäljning). Vara kreativ. Människor kan lyssna på musik eller pratautan radio längre. Ge dem en anledning att vilja komma till dig. Vad gör du annorlunda som någon inte kan få någon annanstans? Utvecklas alltid. Livet förändras alltid för dina lyssnare och du måste växa med dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *