Varför balans är viktigt för en framgångsrik musikkarriär

Jag är väl medveten om att titeln på den här artikeln ser ut som något ur en självhjälpsbok för musiker, men jag är ok med det eftersom det är sant. Försumma din karriär, sluta skriva låtar och lägga energi på musik, och din musikaliska identitet förångas. Men spendera all din tid på att turnera och hålla dig i din musikstudio och saker som tillståndet i dina nära relationer och bankkonto kommer säkert att lida. Balans är avgörande för musiker eftersom det skapar ett stort, dynamiskt utrymme för deras vardag att existera i. Det ger plats för en ambitiös, uppfyllande karriär tillsammans med viktiga icke-musikaliska aspekter av en musikers liv. Kan du alltid ha allt när det gäller att balansera en musikkarriär med ett äktenskap, inteckning eller dagjobb? Nej! Självklart inte. Det är därför balansen är så viktig.

Definiera dina mål

När du går på turné, skriver ett album eller spenderar en ogynnsam tid på att lägga din musik till bloggar och spellistor, vad gör du för det? Det här låter som en konstig fråga, men ta det på allvar för en sekund. Svaret du kommer med, oavsett om det är för att du vill vara en popstjärna eller helt enkelt för att skapa och dela musik är det enda som får dig att känna dig frisk (det är mitt, hej), borde vara ankaret som hjälper dig att definiera alla dina musikaliska mål, stora som små. När du vet vad du verkligen vill och har en uppfattning om hur du ska uppnå det, kommer du att kunna realisera hur mycket tid och resurser du kommer att kunna ägna dig åt att göra musik.

Balansen mellan musiken och vardagen

Nu är det dags att balansera dina musikaliska mål med andra behov i ditt liv. För mig är den största glädjen jag får i musiken genom att sätta mig ner och skapa den. Ja, jag älskar att uppträda, men för mig är det sekundärt till låtskrivande. Det betyder att mina musikaliska mål överlag är mycket mer hanterbara än för en musiker som ska vara världens nästa stora musikaliska ikon. Men oavsett karaktär och krav på dina nuvarande mål, måste en arbetsbalans ske.

Oavsett om det är ett fast jobb som håller dig matad eller inrymd eller relationen mellan dig och en älskad kan ditt liv inte och ska inte vara all musik hela tiden. Musik, som all konst, speglar och dissekerar livet. Det betyder att du måste ha ett slags icke-musikaliskt liv för att göra musik som ger genklang hos människor. Ta den listan över mål vi pratade om tidigare och dela upp dem i hanterbara veckovisa uppgifter. Med tanke på vardagslivets krav, hur mycket tid varje vecka kan du lägga på att göra musik? Använd den här informationen för att skapa ett schema, och innan du berättar att du inte är den typen av personer som gör ett schema, vet du att du förmodligen är den exakta typen av människor som kommer att tjäna mest på att skaffa tid för musik och allt annat. Att lära sig att kämpa inte bara för din musikaliska passion utan också för allt annat bra i ditt liv hjälper dig att hitta en hållbar balans som inte lämnar någonting eller någon utanför.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *