Varför Touring och introverta inte blandas

Att turnera kan vara en tuff strävan för varje personlighetstyp, men introverta har en särskilt utmanande tid ute på vägen. Detta är en av de frågor som inte gör eller bryter en musikers karriär, men det gör livet svårare för inåtvända musiker och människor som arbetar med dem. Idag lyfter vi fram några sätt att turnera är tuffa för introverta med några tips för att hjälpa saker att fungera smidigt.

Musiker tillbringar alla sina vakna timmar med andra människor på turné

Spara för band som har hittat massor av ekonomisk framgång, turneringar är ofta så uttömmande för mindre sociala musiker eftersom det inte finns något hinder mellan dem och andra människor på vägen. Oavsett om det är mindre än två meter från bandkamrater i bilen som reser till nästa show eller måste prata med fans på handelsboden, finns det ingen tid att vara ensam på turné. Medan vissa personlighetstyper laddas upp genom att umgås med andra människor, är introverta motsatsen. Att känna sig socialt utmattad kan öka utmaningarna som de flesta musiker redan möter under sina turnéer – sömnbrist, ansträngda relationer och att ge sig för mycket.

Det bästa introverta musiker kan göra för att förbereda sig för sina turnéer är att veta vad de ger sig in på i god tid. För vissa kan det innebära att du sparar extra pengar i förväg för ett separat hotellrum en gång i veckan för långa turer. För andra kommer det att göra susen att göra en promenad någon gång varje dag på vägen.

Mellan scenen och skåpbilen finns det få möjligheter att ladda

Att turnera är en utåtriktad och mycket social sådan: att gå upp på scenen och prata med publiken, träffa andra band och umgås med bandkamrater. Dessa är alla viktiga delar för att hjälpa en turné att fungera smidigt. Tyvärr gör allt detta livet svårt för introverta. Utmaningen här är att dyka upp socialt på turné på ett meningsfullt sätt utan att bränna ut dig själv eller känna dig arg.

Det finns ingen enkel lösning här, så en känslig balansgång är på sin plats. Istället för att försöka muskeln genom en lång turné genom att posera som en extrovert, upptäck de få möjligheterna du kan vara ensam och använd dem till din fördel. Om det finns ledig tid, var inte rädd för att gå av dig själv, släng på dig brusreducerande hörlurar eller umgås ensam i det gröna rummet. Detta är en av de situationer där du måste ansvara för ditt eget välbefinnande, så gör det du behöver göra och be inte om ursäkt för det.

Att ta hand om sig själv på turné är viktigt oavsett vilken typ av personlighet man är. Men vissa introverta har en otäck vana att inte vara högljudda om vad de behöver för att känna sig friska. Så snarare än att vinge den på din nästa turné, om du inte är en särskilt social musiker, se till att du sätter upp villkor och gränser för att hjälpa dig att känna dig bekväm. Och kom ihåg att om du inte gör det kommer ingen att göra det för dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *