5 bandkamrat röda flaggor

Musik är en tuff spelning till stor del eftersom så mycket av den är samarbetsvillig – det vill säga om du inte gör musik helt på egen hand, men det är sällsynt. En musiker kan vara hårt arbetande och begåvad, men om de inte är respektfulla och tar hänsyn till andra, kommer det inte att vara en hållbar situation att vara med i ett band. Här är fem röda flaggor att hålla utkik efter i en bandkamrat:

1. När allt handlar om dem

När någon gör allt om dem är det dåligt för relationer oavsett om det är i ett äktenskap, affärspartnerskap eller band. När det kommer till musik kan den här sortens själviskhet se ut som allt från en musiker som kräver att alltid stå i centrum även när det inte passar musiken till en bandkamrat som inte kan relatera till sitt band socialt.

2. När de inte är pålitliga

Om att få en bandkamrat att dyka upp för att träna i tid eller lära sig sina delar på egen hand hemma är som att dra i tänder, så har du förmodligen en dålig bandkamrat. Att vara med i ett band är otroligt hårt arbete även när alla inblandade är 100 % pålitliga, så om du arbetar med någon du inte helt kan lita på kan det vara dags att ta några svåra beslut.

3. När bandet inte är en prioritet

Att hitta framgång inom musik har aldrig varit svårare att göra än det är just nu. Det betyder att att skapa musik med musiker som inte ser ditt band som en prioritet bara kommer att göra ditt arbete hårdare och mer frustrerande. Bandapati kan ta sig många former, men kan generellt definieras som att någon halvhjärtat går igenom de musikaliska rörelserna. Den här sortens musiker håller inte kvar i band länge eftersom de alltid letar efter något bättre. Sådana här lagomvädermusiker vill hoppa över de betalda åren av att vara i ett band för att spela i projekt som är mer konventionellt framgångsrika.

4. Missbruksfrågor

Tyvärr är missbruk och musik ofta nära sängkamrater. Missbruk i ett band blir ett stort problem när musiker inte kan dyka upp i mental, fysisk eller emotionell mening. I en bandkamrat kan detta ta den uppenbara formen av att någon missar en show eller på mer subtila sätt som att inte kunna investera i bandet eftersom alla deras pengar matar ett beroende. När en bandkamrat lider av dessa problem indikerar det inte på något sätt att de är en dålig bandkamrat, men det betyder att de behöver hjälp.

5. När en bandkamrat inte kan göra någonting på egen hand

Vissa musiker är behövande i den meningen att allt från att lära sig delar till att få åkattraktioner för att träna inte kan göras på egen hand. Varje musikers situation är unik, vilket innebär att precis som du kommer dina bandkamrater att ha styrkor och svagheter. Men att arbeta med någon som inte orkar musikaliskt eller på annat sätt kan vara skadligt för ett band eftersom det finns så många rörliga delar i seriösa band. Om en bandkamrat suger upp det mesta av ditt bands tid och energi kan det vara dags för en förändring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *